Інститут фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України
Національна академія наук України

Пошук

Детальніше...

ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА

Усі співробітники Інституту можуть отримати безкоштовну психологічну допомогу
в наступних місцях:

1). Центр інноваційних медичних технологій НАН України

Психолог-консультант: Ковчак Оксана Олексіївна

Адреса: Київ, вул. Вознесенський узвіз, 22

Тел. (044) 272 22 05

2). Поліклініка №2 НАН України

Адреса: вул. Доброхотова, 13

Тел. 044 424 33 79, 096 740 37 73  

Також в Україні є багато Інтернет платформ з цілодобовою кваліфікованою психологічною допомогою

1) Цілодобова лінія психологічної допомоги

Усі дзвінки для абонентів України безплатні та анонімні. Як звернутися: 0 800 333 161

2) Розкажи мені

 

3) Гарячі лінії

 

4)                                                                 5)

  

ЗАВАНТАЖИТИ ПАМ'ЯТКУ

 

Педагогічна практика

Шановні колеги,

з 6 по 31 березня 2023 р. здобувачі першого року навчання проходять педагогічну практику на базі Фізико-технічного інституту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» для здобуття універсальних навичок дослідника в організації та проведенні навчальних занять, Наказ 34-вк від 1 лютого 2023 р.

 

31 березня 2023 р. останній день педагогічної практики. Здобувачам необхідно заповнити щоденники з практики та підписати у керівників практики з університету.

 

29-го березня 2023 о 12.20 будуть проведені захисти л/р:

  • Кільця Ньютона;
  • Робота та принцип дії телескопу та мікроскрпу.

Захист буде онлайн через Zoom за посиланням нижче.

Підключитись можна за посиланням:

https://us02web.zoom.us/j/81106218529?pwd=SEhQUmVqdnAvN0tWamZVbjBITjlYZz09

 

8-го березня 2023 о 12.20 будуть проведені захисти л/р:

  • №1 (вимірювання фокусних відстаней лінз), і
  • №3 (інтерференція на п/п пластині і біпризмі Френеля).

Захист буде онлайн через Zoom за посиланням нижче. Прошу всіх здобувачів ознайомитись з методичними матеріалами та бути присутніми на захисті лабораторних робіт.

Підключитись можна за посиланням:

https://us02web.zoom.us/j/81225884961?pwd=UkRTQlQzSlh6aDFTOW9tOXhPV0RDUT09

 

Будні практиканта!

PP2PP4

 

 

 

Залучення стейкхолдерів до відкритого обговорення освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії по спеціальності 105 Прикладна фізика та наноматеріали та шляхів підвищення її якості.

2 лютого 2023 р. на відкритому засіданні Науково-методичної ради Інституту фізики напівпровідників імені В.Є. Лашкарьова НАН України проведено зустріч з стейкхолдерами. Від Інституту були присутні: к.ф.-м.н. Мамикін С.В., к.ф.-м.н. Солнцев В.С., д.ф.-м.н. Джаган В.М., д.ф.-м.н., проф. Тарасов Г.Г., д.ф.-м.н., проф.. Євтух А.А., н.с. Пономаренко В.В. зі сторони стейкхолдерів ‑ Мар’яна Драгошівна Борча (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича), Нетреба Андрій В’ячеславович (КНУ ім. Тараса Шевченка факультет радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем), Лізунов В’ячеслав В’ячеславович (Інститут металофізики ім. Г.В. Курдюмова Національної академії наук України) та Порошин Володимир Миколайович (Інститут фізики Національної академії наук України). В результаті зустрічі були отримані цінні рекомендації та поради для покращення освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії по спеціальності 105 Прикладна фізика та наноматеріали.

Прослухати аудиозапис зустрічі.

Екскурсія науковими лабораторіями

 

Шановні колеги,

 

21 листопада 2022 р. о 14.00 заплановано проведення Екскурсії науковими лабораторіями для студентів Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". Екскурсію будуть проводити аспіранти першого та другого року навчання в рамках здобуття навчальних компетентностей з педагогічної майстерності. У зв'язку з цим, запрошуємо Вас завтра 17 листопада 2022 р. о 12.30 для обговорення програми візиту.

РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСКУРСІЇ

Інститут фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України, усвідомлюючи важливу роль освіти, науки в умовах військового стану, враховуючи труднощі з якими зіштовхується суспільство в цей час, використовуючи власний досвід, не зменшив, а навпаки збільшує наукову комунікацію з Закладами вищої освіти, що впливає на укріплення національної солідарності для ефективного використанню досягнень науки.Не девлячись на постійні загрози бомбардування та ракетних ударів по м. Києву, ІФН НАН України 21 листопада 2022 р. провів екскурсію науковими лабораторіями та ознайомив студентів та викладачівкафедри Прикладної фізики ННФТІ НТУ КПІ ім. Ігоря Сікорськогоз поточними науковими дослідженнями.

Студенти відвідали виставковий зал науково-технічних досягнень Інституту фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України, в якому завідувач Науково-організаційного відділуСолнцев В.С., ознайомив з історичним минулим Інституту та його сучасними досягненнями.

Студенти змогли ознайомитися в повній мірі з науковою, науково-технічною, освітньою діяльністю нашої установи, побачити як функціонує вітчизняна наука, як працюють наукові відділи, проводяться досліди. Слід вімітити, що екскурсію проводиди здобувачі наукового ступеня доктора філософії другого курсу для отримання навичок педагогічної майстерності по роботі зі студентською молоддю. У вибіркових наукових підрозділах Інституту студенти змогли побачити досліди та прийняти в них участь, побачити процес трансформації з досліджень до кінцевої науково-технічної розробки. Зокрема, були представлені дослідженнявідділу “Сенсорних систем”, який займається розробкою та впровадженням сучасних сенсорних систем (від. представлялаздобувач Качур Н.В.); відділу “Оптоелектроніки”, який займається вивченням функціональних наноструктурованих матеріалів для оптоелектроніки, фото-акустики та екстремальної електроніки (відділ представляла здобувач Пономаренко В.В.); відділ “Йонно-променевої інженерії і структурного аналізу”, який займається дослідженнями фізикиповерхні напівпровідників та нанорозмірних структур (відділ представляв здобувач Кульбачинський О.А.); Центр колективного користування,в якому акумульовано найновіше та унікальне обладнання для досліджень в галузі фізика напівпровідникових матеріалів і структур, фізики поверхні, оптоелектроніки і фотоніки, ТГц- і ІЧ-функціональних напівпровідникових мікро- та нанофотоелектроніки, напівпровідникової світлотехніки тощо (центр представляв здобувач Мазяр Д.М.).

Представники ННФТІ НТУ КПІ ім. Ігоря Сікорського та Інститут фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України домовилися розвивати та поглиблювати співпрацю в освітній та науковійсфері, зацікавлюючи молоде покоління до навчання та роботи у галузі природничих наук, зокрема зокрема до розв’язання проблем прикладної фізики та наноматеріалів. Основне прагнення наших науковців – наука заради нових знань, миру та перемоги.