V.E. Lashkaryov Institute of Semiconductor Physics NAS of Ukraine
National Academy of Sciences of Ukraine

Search

Loreal

СТАРТ УКРАЇНСЬКОЇ ПРЕМІЇ L'Oréal - ЮНЕСКО «Для жінок у науці»

   17 березня 2020 року - ТОВ «ЛОРЕАЛЬ УКРАЇНА»* оголоcила про старт третього сезону Премії «Для жінок у науці» задля сприяння збільшенню кількості жінок, які професійно займаються науковими дослідженнями у галузі STEM (наука, технології, інжиніринг та математика), та заохоченню їх внеску в розвиток української науки. Трьом переможницям буде присуджено грошові премії у розмірі 150 000 грн у відповідності до Правил Програми.

   Українська Премія є частиною глобальної Програми L'ORÉAL-ЮНЕСКО «Для жінок у науці».

   З 1998 року Фонд L’Oréal та Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки й культури (ЮНЕСКО) докладали зусиль, щоб підтримати та відзначити талановитих жінок-науковиць та заохотити молодих жінок обирати наукові професії та допомагати їм у їхній кар'єрі.

   Важливість більшого залучення жінок до науки є очевидною. Жінки становлять лише 28% наукової спільноти у світі . Все ще існують значні бар’єри, які утримують жінок від обрання цієї професії, та й ті, хто вже працює в цій царині, стикаються з перепонами. Дівчаткам потрібно прищеплювати впевненість у своїх силах з раннього віку, допомагаючи відкривати їхній потенціал; а жінки-науковиці повинні мати змогу обіймати відповідальні посади, так само як і їхні колеги чоловічої статі.

   Організатор Програми – ЛОреаль Україна, науковий партнер – Національна Академія наук України, організаційний партнер – Центр «Розвиток Корпоративної соціальної відповідальності» та ініціатива ДівчатаSTEM. . Українська Премія є частиною глобальної Програми ЛОреаль-ЮНЕСКО і організовується під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

УЧАСНИЦІ ПРОГРАМИ
В Програмі беруть участь жінки, які професійно займаються науковими дослідженнями у галузі STEM (наука, технології, інжиніринг та математика) на території України в будь-якому державному вищому навчальному закладі, дослідницьких центрах цих  закладів або Національній академії наук України і відповідають наступним умовам:
Учасниці мають відповідати таким умовам:
•    є громадянками України;
•    віком від 18 до 40 років на момент закінчення терміну подання заяв;
•    наявність наукового ступеня;
•    наявність публікацій у журналах, що індексуються в міжнародних наукометричних базах Scopus та/або Web of Science;
•    cоціальна активність задля популяризації науки.
 Інформування про Правила Програми та зміни до них буде здійснюватися на сайті
www.forwomeninscience.in.ua  та ПОДАННЯ ЗАЯВИ НА УЧАСТЬ У ПРОГРАМІ

   Для участі у Програмі потенційні Учасниці мають подавати заяви за встановленою формою через онлайн-платформу www.forwomeninscience.in.ua з 17 березня 2020  року до 17 червня 2020 року включно.

   Кожна заява буде оцінена незалежним журі Програми, до складу якого входять експерти з різних галузей науки, запрошені Організатором до участі.
Рішення журі Програми щодо визначення Переможниць буде оголошено у листопаді 2020 року. Про спосіб та місце оголошення буде повідомлено окремо на сторінці фейсбук  https://www.facebook.com/lorealukraine/ та на офіційному сайті компанії   https://www.loreal.ua/


СВІТУ ПОТРІБНА НАУКА, А НАУЦІ ПОТРІБНІ ЖІНКИ

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ:
Юлія Романенко -Копчинські, Директорка з корпоративних комунікацій, ТОВ «ЛОРЕАЛЬ УКРАЇНА», This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Марина Саприкіна, керівниця, Центр «Розвиток КСВ», This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

*ЛОреаль Україна – один із лідерів на ринку косметики та парфумерії (№1 Косметична Група у Світі). Філіал в Україні був створений у 2004 р. Станом на 2019 р. в Україні працює понад 250 працівників та 86.000 тис працівників працюють у різних філіалах компанії у всьому світі, а у 2018 році було зареєстровано 505 патентів на винаходи.  Компанія представлена (має філіали) у 150 країнах світу та володіє портфоліо з 36 взаємодоповнюючих брендів. В Україні функціонує 4 департаменти – Департамент Продукції Масового Попиту, Продукції Люкс, Департамент Професійних Продуктів та Департамент Активної Косметики. Веб-сайт: http://www.loreal.ua/