V.E. Lashkaryov Institute of Semiconductor Physics NAS of Ukraine
National Academy of Sciences of Ukraine

Search

ДО УВАГИ СПІВРОБІТНИКІВ ІНСТИТУТУ

          З 1 вересня 2021 року в Україні запроваджується цільова модель формування та видачі «е-лікарняних» листків непрацездатності.

          Запровадження електронних лікарняних листків непрацездатності – важливий етап депаперизації не лише у сфері охорони здоров’я, але й у побудові системи ефективного електронного документообігу, що дозволить суттєво економити бюджетні кошти шляхом мінімізації корупційних ризиків видачі необґрунтованих лікарняних та спрощення процесу отримання страхових виплат.

         Цільова модель формування та видачі «е-лікарняних» передбачає формування електронних листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі медичних висновків про тимчасову непрацездатність, внесених лікуючим лікарем до Реєстру медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я.

         Пацієнтам більше не доведеться нести на роботу паперовий листок непрацездатності, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності, а роботодавці бачитимуть необхідну інформацію про е-лікарняні в особистому електронному кабінеті страхувальника (роботодавця) на вебпорталі Електронних послуг Пенсійного фонду Україн.

         Запровадження цільової моделі автоматизує процес засвідчення тимчасової непрацездатності особи та зробить його більш прозорим та зручним для пацієнтів, роботодавців та соцпрацівників.

          Е-лікарняні є підставою для отримання оплати перших п’яти днів лікування своїх співробітників, а також допомоги від Фонду соціального страхування України.

            Звертаємо увагу, що для оформлення електронного листка непрацездатності необхідно повідомити лікарю правильну  НАЗВУ, Код ЄДРПОУ та АДРЕСУ нашого Інституту:

НАЗВА: Інститут фізики напівпровідників імені В.Є.Лашкарьова Національної академії наук України

Код ЄДРПОУ: 05416952

АДРЕСА: 03028, м.Київ, проспект Науки, 41

            У випадку, коли лікар невірно внесе дані про підприємство листок непрацездатності не буде відображений в кабінеті страхувальника на сайті Пенсійного Фонду. Тобто, лікарняний просто не знайдеться на сайті Пенсійного Фонду, що унеможливить його оплату.

            Просимо керівників підрозділів та матеріально-відповідальних осіб довести зазначену інформацію до відома  співробітників відділу.

 

Бухгалтерія Інституту

Головний бухгалтер                                                                                                                            О.І.Зубань

Завантажити оголошення.