Інститут фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України
Національна академія наук України

Пошук

Вебінари Web of Science  у липні 2020 року

Шановні колеги,

Запрошуємо на останню літню серію вебінарів 2020 року.
з 6 по 10 липня включно шість вебінарів українською, зверніть увагу що час початку різний! Щодня буде один вебінар тривалістю одна година, а 8 липня додатковий бонусний про академічну доброчесність з чудовими запрошеними лекторами, тому зарезервуйте мінімум дві годин.

Записи вебінарів українською на youtube https://www.youtube.com/channel/UCSMJ679M7c78lYA5eu41jYg

За кожний вебінар можна отримати сертифікат учасника якщо:

·         завчасно зареєструватися (знайдіть і натисніть на слово Register),

·         вчасно підключитися,

·         прослухати не менше 90 % часу.

Стандартно операційна система ХР не підтримується, знайдіть відповідну техніку завчасно. Дякую за поширення інформації та повідомлення колег, аспірантів, студентів. Чекаємо ваші запитання при реєстрації та вас на вебінарах.  

6 липня 14:15–15:15

Тема: Публікації в міжнародних виданнях

Резюме: Що дає науковцю публікація в міжнародному виданні? Як обрати видання для публікації? Де опублікуватися безкоштовно? В яких журналах більше статей за моєю темою за останні роки? Як зберегти перелік таких видань? Що таке високоцитована робота? Чи є обмеження за кількістю авторів, установ, посилань в переліку літератури? Як швидко статтю прорецензують і надрукують? Структура статті, правила оформлення. Що можна/не можна робити зі статтею після публікації? Перевірка індексації видання у Web of Science Core Collection. Відповіді на ваші запитання

Реєстрація: https://bit.ly/2YGAx4j

7 липня 14:15–15:15

Тема: Пошук і аналіз літератури у Web of Science Core Collection.

Резюме: Що дає науковцю робота з платформою WebofScience? Як знайти найцитованіші роботи за вашою темою, визначити найвпливовіші установи, видання, авторів, фонди, що фінансували ці дослідження, зберегти історії пошуку та налаштування повідомлень про появу нових документів або цитувань. Порівняння можливостей базового та розширеного пошуку. Робота з списками літератури. Визначення хто і де цитували мої роботи або мій журнал які не індексуються в Web of Science Core Collection. Відповіді на ваші запитання.

Реєстрація: https://bit.ly/2BeDccG

Загальна тема: Академічна доброчесність – запорука успішного розвитку науки і держави.

Реєстрація https://bit.ly/2NHTHjQ

Тема 1: Наукова етика та академічна свобода: виклики часу та ризики ціннісної трансформації

Доповідач: Ярошенко Тетяна Олександрівна, к.і.н, доц., віце-президент з наукової роботи та інформатизації Національного університету "Києво-Могилянська академія"

Резюме: Про ризики втрати цінностних етичних орієнтирів університетської науки та освіти в сучасних умовах. "Каргокульт" символьно-наукометричних оцінок роботи науковців, мотивації до роботи, комерціалізації університетів тощо. Досвід НаУКМА у запровадженні міжнародних стандартів та етичних принципів.

 

Тема2: Академічна доброчесність в університеті: нормативно правове регулювання, технологічні рішення, популяризація

Доповідач: Главчева Юлія Миколаївна, заступник директора науково-технічної бібліотеки, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»

Резюме: Імплементація принципів академічної доброчесності (АД) в освітній та науковий процес є актуальним завданням. Університети проводять активну роботу для вирішення цього завдання: нормативно правове регулювання, запровадження в дію технологічних рішень, використання академічних інформаційних компетентностей та популяризація принципів АД. У презентації представлено як бібліотека університету долучається до цієї роботи: інформаційне забезпечення, публікаційна підтримка, навчання.

 

Тема 3: Академічна етика vs наукометрія

Доповідач: Тихонкова Ірина Олександрівна, к.б.н., інформаційно-аналітичні ресурси та навчання, Clarivate

Резюме: Стандартні запитання: як прискорити публікацію, скільки авторів може бути у статті, чи додається керівник відділу до статті за замовчуванням, які джерела вказати в переліку літератури, наскільки детально описувати експеримент, чи можу використати ілюстрацію зі своєї чи чужої роботи, які методи статистики використати, чому не можу повторити свій текст ще раз, чи не вкрадуть мої результати рецензенти, чи можна подати одночасно в кілька видань, чому необхідно вказувати грантову підтримку, що таке конфлікт інтересів, хто може написати за мене статтю, як обрати видання для публікації, хочу опублікуватися в наукометричному виданні але там все платно, що можу робити з опублікованою роботою, як збільшити індекс Гірша та інші виходять з недостатнього усвідомлення принципів академічної етики. Про основні принципи, міжнародні норми та наслідки їхнього недотриманні на вебінарі.

8 липня 15:15–16:15

Тема: Оновлений Journal Citation Reports

Резюме: Щороку у червні виходить оновлений Journal Citation Reports. На вебінарі згадаємо про імпакт-фактор як і для яких видань розраховується, чому не розраховується для AHCI та ESCI. Не оминемо квартиль, індекс оперативності, 5 річний імпакт фактор, Eigenfactor і інші показники доступні в Journal Citation Reports. Проаналізуємо нового маємо в новому випуску? Що у українських видань? Наскільки змінилися показники? Як користуватися? Скільки видань з економіки, педагогіки, права та ін. мають імпакт фактор? Чим може бути корисним науковцям та журналам? Оцінка видання, категорії, вибір та збереження видань певної категорії певного квартилю, формування звітів з обраними параметрами. Відповіді на ваші запитання.

Реєстрація: https://bit.ly/31rHLLl

9 липня 15:15–16:15

Тема: Демонстрація, аналіз і оцінка наукового доробку науковця

Резюме: Які складнощі виникають при пошуку робіт певного автора? Як знайти та проаналізувати роботи науковця, що проіндексовані у Web of Science Core Collection Що можемо знайти окрім індекса Гірша. Що впливає на цитованість робіт, як можна збільшити шанси бути процитованими, Publons|ResearcherID, ORCID, Researchgate, Google Scholar. Створення, наповнення, підтримка, коректне застосування. Відповіді на ваші запитання.

Реєстрація: https://bit.ly/2CTwclR

10 липня 14:15–15:15

Тема: Аналітичний інструмент InCites для установи та науковця

Резюме: Оглядовий вебінар можливостей InCites для наукової роботи її планування та оцінці. Знайомство з інтерфейсом, даними доступними для аналізу, готовими звітами та формування статистики за визначеними критеріями. Абсолютні та нормалізовані показники і їхній розрахунок. Як наша установа виглядає на світовому рівні, які теми більш успішні, завдяки чому, які партнерства більш продуктивні та ефективні. Чому важливо для установи мати профіль у Web of Science і як його створити та оновити. Як визначити перспективних партнерів за певною темою і зберегти отримані дані. Відповіді на ваші запитання.

Реєстрація:

https://bit.ly/2VwxMQW

Щоб не пропустити вебінари, семінари та новини українською підпишіться на сторінку у FaceBookhttps://www.facebook.com/WoS.Ukraianin/

Записи вебінарів українською на youtube https://www.youtube.com/channel/UCSMJ679M7c78lYA5eu41jYg

Курс «Наукова комунікація в цифрову епоху»  відкритий і чекає своїх слухачів https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:UKMA+SCDA101+2020_T1/about