Інститут фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України
Національна академія наук України

Пошук

Вебінари Web of Science на грудень 2020 p.

 

 

Новини від Clarivate

·       З 11 листопада є можливість спробувати попрацювати у новому інтерфейсі Web of Science в правому верхньому куті платформи фіолетова кнопка Clickheretoaccessthepreview 

·       З 16 листопада розпочалася щотижнева вікторина “Знатоки RSCI” що одночасно проходить у кількох країнах. Відповіді на три запитання першого тижня можна надіслати до 15:00 20 листопада https://forms.gle/xVBy9tg5Sg3iuf3i9Запрошуємо взяти участь. Подробиці у відео https://youtu.be/LwNWf6ONgVUта нижче

·       З 1 грудня нові вебінари українською (розклад нижче)

·       Та з  1 грудня продовження 45 хвилинних вебінарів російською


Умови вікторини “Знатоки RSCI”.

Щотижня з 16 листопада до 25 грудня на сторінці https://www.facebook.com/WoS.Ukraianin/буде опубліковано три питання, відповіді на які ви зможете знайти у RSCI на платформі Web of Science. Щотижня серед учасників що дадуть правильні відповіді на всі три питання неупереджений random випадково обиратиме призера тижня, який отримає поштою книгу «Руководство по наукомерии» та сувеніри на згадку.
Учасники, які дадуть вірні відповіді на всі запитання протягом шести тижнів вікторини автоматично беруть участь у розіграші супер призу. Анкета чекає вас
https://forms.gle/xVBy9tg5Sg3iuf3i9

Останні цього року вебінари українською з 1 грудня. Реєстрацію відкрито. Необхідно перейти за посиланням та натиснути на Register і заповнити анкету. Трансляція проходитиме в Webex підключення можливо лише з комп'ютерів з операційною системою вище ХР та оновленими версіями браузерів. Передбачено сертифікат учасника за кожну тему окремо, тим хто прослухає більше 90 % вебінару

 

1 грудня 16:15–17:15

Робота у новій Web of Science Core Collection

З нового року Web of Science змінює інтерфейс. Зміни не лише в дизайні але і у функціональності. Оглядовий вебінар по роботі з оновлений інтерфейсом Web of Science Core Collection. Базовий, розширений пошук, аналіз, уточнення та збереження результатів. Що за моєю темою друкують, в яких виданнях, які установи, які грантодавці фінансували ці дослідження. Відповіді на ваші запитання.

Реєстрація https://bit.ly/2H2gQxJ

 

3 грудня 16:15–17:15

Journal Citation Reports

За даними Web of Science Core Collection для видань, що індексуються у Science Citation Index Expanded Social Science Citation Index розраховується імпакт-фактор – показник впливовості видання. Як розраховується даний показник, які є варіації, що таке кваотить для чого (не) варто застосовувати.  Journal Citation Reports - колекція видань з імпакт-фактором. Як знайти видання своєї предметної галузі, яка інформація доступна для всебічної оцінки жураналу, як зберегти список обраних видань, де опублікувати безкоштовно. Як перевірити який імпакт-фактор у видання, та чи індексується він у   Web of Science Core Collection. Відповіді на ваші запитання.


Реєстрація
https://bit.ly/38LaGxq

 

7 грудня 16:15–17:15

Світ наукових видань

В світі нараховується більше 100 тисяч наукових видань. На що звертати увагу автору при виборі видання для публікації? Яка вартість публікації? Як і де знайти можливість опублікуватися безкоштовно. Про що говорять ISSN та doi. Що таке хижацькі видання, які види існують? Як їх розпізнати? Чим загрожує публікація в хижацькому виданні. Як перевірити індексацію видання у Web of Science Core Collection. Відповіді на ваші запитання.

Реєстрація https://bit.ly/3f03zlQ

 

8 грудня 16:15–17:15

Новий інтерфейс Web of Science

З 2021 року Web of Science буде у новому інтерфейсі та з новою функціональністю. Не змінним є 16 баз даних на платформі та аналіз якісної літератури.  Як працювати з різними базами Medline, Derwent Innovation, RSCI, Web of Science Core Collection пошуки: базовий, розширений, за автором і у пристатейній бібліографії. Пошук та всебічний аналіз наукової літератури. Он-лайн демонстрація головного функціоналу платформи для впевнених користувачів та початківців.  Відповіді на ваші запитання.

Реєстрація https://bit.ly/38JWOna

А з 1 грудня, як ви знаєте останні чотири теми 45 хвилиних вебінарів експериментальної серії російською

1 декабря (вт)
Вступление в наукометрию.

Иногда наукометрические показатели используют не по назначению, что приводит к непониманию возможности и ценности данной науки. Рассмотрим цели, задачи и функции наукометрии. Абсолютные и нормализованные показатели их возможности и ограничения. Корректное и некорректное применение. Ответы на ваши вопросы.

Реєстрація (час київський)

6:00–6:45 https://bit.ly/3julcLf

9:00–9:45 https://bit.ly/2JbCzEj

12:00–12:45 https://bit.ly/3dXJsV4

 

 

3 декабря (чт)
Поиск в пристатейной литературе: доступные сокровища Web of Science 

При индексации данных на платформе Web of Science проиндексировано боле 1,8 млрд ссылок пристатейной литературы. Анализ этих данных позволяет посмотреть: где, когда, кем цитировались ваши работы, опубликованные в изданиях, которые не проиндексированы в Web of Science. И сохранить эти данные. Узнать как определенная работа повлияла на развитие научного направления. Ответы на ваши вопросы.

Реєстрація (час київський)

6:00–6:45 https://bit.ly/34wMuwj

9:00–9:45 https://bit.ly/37LDFki

12:00–12:45 https://bit.ly/34ufAfS

 

 

7 декабря (Пн)
Подобрать журнал для публикации и не ошибиться с выбором 

В мире более 100 тысяч журналов, утверждающие, что являются научными. По каким критериям выбирают журнал для публикации? Можно ли опубликоваться бесплатно? Если журнал открытого доступа, то какова цена? Как проверить индексируется ли издание в Web of Science Core Collection? Что такое хищнические издания? Какие у них есть отличительные особенности? Ответы на ваши вопросы.

Реєстрація (час київський)

6:00–6:45 https://bit.ly/2HBFmpG

9:00–9:45 https://bit.ly/3dXcQe4

12:00–12:45 https://bit.ly/34yVm4K

 

 

8 декабря, вторник
Web of Science: новый интерфейс, новые возможности, новые функции 

С января 2021 года у Web of Science будет новый интерфейс. Что изменится? Как пользоваться? Какие новые функции есть? Пошаговое видеоруководство для начинающих и опытных пользователей. Ответы на ваши вопросы.

Реєстрація (час київський)

6:00–6:45 https://bit.ly/37K2e11

9:00–9:45 https://bit.ly/2HGsgXP

12:00–12:45 https://bit.ly/3mq5in1

 

Інформаційні сайти

Сторінка Clarivate Analytics Українською у ФБ з розкладом наступних вебінарів https://www.facebook.com/WoS.Ukraianin/

Ютьбканал Clarivate Analytics Українською https://www.youtube.com/channel/UCSMJ679M7c78lYA5eu41jYg

Clarivate.ua