V.E. Lashkaryov Institute of Semiconductor Physics NAS of Ukraine
National Academy of Sciences of Ukraine

Search

 

До відзначення Дня науки в Україні:

 день відкритих дверей в Інституті фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України

ISP 10-05-2023

 

10 травня 2023 року Інститут фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України відзначив День науки в Україні. Науковці Інституту провели ряд науково-популярних лекцій та показали науково-дослідні лабораторії для студентів 1-4-го курсів фізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, в рамках дня відкритих дверей.

https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=10070

Майбутні вчені і винахідники  в рамках дня відкритих дверей, побували в виставковому залі науково-технічних досягнень  Інституту фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України, в якому науковий співробітник Скляренко О.О. ознайомив їх з діяльністю установи. Студенти побували в Центрі колективного користування, де їх зустріли – керівник центру Литвин П.М., аспіранти - Кульбачинський О.А.,  Мазяр Д.М. і  надали можливість  на практиці зайнятися науковими дослідами, побачити унікальне обладнання, аналогів якому в Україні досі немає.

   Інститут прагне інформувати суспільство та молодь про досягнення світової та вітчизняної науки, зрозуміло та дохідливо розповісти, що і як досліджують вчені, як наукові розробки покращують якість життя, які можливості дає людині сучасна наука.